Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klantbinding kan bij de meeste organisaties beter

klantbinding

Hoewel de klantbinding in de kinderopvang sterk verbeterd is ten opzichte van vorig jaar, is er nog altijd een grote groep die te weinig actie onderneemt om potentiële klanten tijdens het eerste klantcontact aan zich te binden. Ook dit jaar onderzocht Bureau Buitenhek met een mystery guest de kwaliteit van de klantbenadering in de kinderopvangbranche. Goed nieuws is dat er dit jaar zeven organisaties uitmuntend scoorden.

Plaatsingsmogelijkheden
De zeven organisaties behaalden een 100% score. Dit zijn Forte BV, Kinderopvang Humanitas, Kinderopvang Skon, Kinderopvang ’t Steigertje, Raster Kinderopvang, SKSG Kinderopvang en Stichting Kinderopvang Hilversum. Over het algemeen steeg de kwaliteit van klantbenadering, net als voorgaande jaren. Het verstrekken van directe duidelijkheid over wel of geen plaatsingsmogelijkheden is verdubbeld naar 58 procent. Het bepalen van het wensprofiel van ouders is sterk toegenomen tot 41 procent.

Online inschrijven
Als er geen plek is op de gewenste dag van de ouders, biedt 19 procent van de onderzochte organisaties geen alternatief. Slechts 11 procent geeft een gericht alternatief. Nog steeds verwijst 66 procent ouders voor een inschrijving door naar de website. Hoewel dit sterk is gedaald (in 2011 was dit nog 88 procent) is dit nog steeds aan de hoge kant. 84 procent van de organisaties hanteert geen inschrijfkosten meer. Driekwart van de organisaties biedt ouders de mogelijkheid om online in te schrijven.

Bezichtiging
Goed nieuws is ook dat er een verdubbeling is van organisaties die een bezichtigingsafspraak regelt voor de potentiële klant (28 procent). In 26 procent worden ouders wel geïnformeerd, maar moeten zij dit zelf organiseren. 43 procent van de potentiële klanten wordt niet geïnformeerd over de mogelijkheid tot bezichtiging.  Wil je weten of jouw organisatie is getest? Mail movervoorde@buitenhek.nl.

Bron: Buitenhek
Foto: Stock.xchng