Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KION start nieuw kinderopvangconcept

Marijn Klok
Kinderopvangorganisatie KION biedt sinds eind vorige maand incidentele opvang aan. Een soort oppasservice, maar dan op een kinderdagverblijf. Ouders kunnen hun kind brengen als ze bijvoorbeeld even naar de tandarts, kapper of supermarkt moeten, en rekenen bij het ophalen direct af.
kion-altijdopvang
AltijdOpvang! valt niet onder de Wet kinderopvang

AltijdOpvang! heet het nieuwe concept van KION. De organisatie denkt hiermee nog beter in te kunnen spelen op de behoefte van ouders. Die hebben soms overdag afspraken waar ze hun kind niet mee naartoe kunnen (of willen) nemen, maar vinden dan moeilijk iemand die even op kan passen. Maar nu kunnen ze dus bij AltijdOpvang! terecht. Ze hoeven hun kind niet eens van tevoren aan te melden. Ze brengen het gewoon langs op het moment dat ze oppas nodig hebben. KION verzekert ouders dat er altijd plek is.

Wet kinderopvang

AltijdOpvang! is bedoeld voor kinderen tussen de nul en vier jaar oud. KION begint voorlopig alleen op de woensdagochtend met het nieuwe concept, en slechts op één locatie (De Berenboot). Maar als het aanslaat zal de organisatie gaan uitbreiden. AltijdOpvang! valt niet onder de Wet Kinderopvang, en hoeft dus niet te voldoen aan alle eisen die de overheid stelt aan reguliere opvang. KION hoeft ook geen overeenkomst met ouders te sluiten. De opvang kost €2,25 per kwartier en ouders pinnen het bedrag direct bij het ophalen.

Speelwinkel

Het concept van KION is niet helemaal nieuw. Ook kinderopvangorganisatie Nannies heeft dit soort opvang in winkelcentrum Molenpoort in Nijmegen. Op woensdagmiddag, zaterdag of koopzondag kunnen ouders hun kinderen naar de Speelwinkel brengen, zodat ze even iets voor zichzelf kunnen doen (bijvoorbeeld winkelen). De kosten bedragen €2,50 per half uur en ook hier pinnen ouders direct bij het ophalen.

KION is de grootste kinderopvangorganisatie in de regio Nijmegen, en het gaat goed met de organisatie. Begin augustus kondigde bestuurder Eddy Brunekreeft aan nieuwe locaties te gaan openen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.