Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Kinderopvangtoeslag ook voor peuteropvang

Kinderopvangtoeslag

Het ministerie van Sociale Zaken heeft besloten dat peuteropvang van een aantal uren per dag of week ook valt onder de kinderopvangtoeslag-regeling. Dit jaar nog sprak de rechtbank van Middelburg zich uit tegen deze maatregel, omdat volgens de rechter kinderopvang bedoeld is om arbeid en zorg te kunnen combineren. Een paar uur per dag opvang is hiervoor niet voldoende.

Toch besluit minister Asscher nu dat ouders ook voor een beperkt aantal uren per week kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen. De maatregel geldt per 1 december 2012. De Belastingdienst vordert onterecht ontvangen toeslag van voor 1 december wel terug, want er is geen sprake van terugwerkende kracht.

Peuteropvang in plaats van peuterspeelzaal
In sommige gemeenten worden peuterspeelzalen omgezet in peuteropvang onder de vlag van een kinderopvangorganisatie. Dat betekent, dat gemeenten minder kwijt zijn aan subsidie en dat ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Na de uitspraak van de rechtbank van Middelburg ontstond er onduidelijkheid over de peuteropvang. De Brancheorganisatie ging in overleg met het ministerie en meldt nu in haar nieuwsbrief dat gebruikers van peuteropvang dus toch recht hebben op kinderopvangtoeslag.

Bron: Nieuwsbrief Brancheorganisatie
ANP Photo, Ed Oudenaarden

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Nee peuteropvang is er alleen voor 2 werkende ouders, anders blijft het peuterspeelzaal. Ben zelf mee eens dat dit niet terecht is. Kinderopvang voor een halve dag moet alleen kunnen voor die ouders die ook echt alleen die ouders werken. Beste is gewoon mee te gaan met het advies wat de rechter destijds betaald had. De kleine kdv’s blijven op deze manier onder de grote commerciële kdv’s lijden! Wat weer een MISSER van de regering!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.