Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Kinderopvangkaart.nl nog lang niet volledig

Kinderopvangkaart.nl nog lang niet volledig

Omdat kinderopvangondernemers steeds maar geen informatie willen delen met BOinK, is de website kinderopvangkaart.nl tot nu toe nog geen succes. De site zou ouders openheid moeten geven over prijzen en kwaliteit van verschillende kinderopvanglocaties in de buurt. CDA-Kamerlid Eddy van Hijum vindt dat de website nu wel eens mag gaan werken, vooral omdat het met overheidsgeld is betaald. Hij stelde daarom Kamervragen aan minister Henk Kamp.

Potentie is er
De site, kinderopvangkaart.nl, is een initiatief van Boink. Voorzitter Gjalt Jellesma baalt er zelf ook van dat de website nog niet z’n waarde heeft kunnen aantonen, maar gelooft wel in de potentie van kinderopvangkaart.nl. ‘Het is aan de politiek om vast te stellen of het te langzaam gaat’, zegt de voorzitter van BOinK op nu.nl. ‘Ik sta er nog steeds achter om de gegevens in te laten vullen op vrijwillige basis. Ik hoop ook dat ouders vragen gaan stellen aan hun eigen kinderdagverblijf waarom ze nog niet op de site te vinden zijn. Ik denk dat het allemaal wel goed gaat komen en zal dat ook aan de Kamer uitleggen mocht dat nodig zijn.’

Wanneer gestart?
Er is wat verwarring over de exacte datum waarop de website is begonnen. Kamerlid Van Hijum was geïnformeerd dat het al vanaf 2006 liep, terwijl Gjalt Jellesma beweert dat het project pas vanaf 2009 loopt. Ik heb Van Hijum hier ook over aangesproken en vertelt dat hij er naast zit”, aldus Jellesma. ‘Hij heeft tegenover mij verklaart dat hij zijn vragen aan de kamer zal aanpassen.’|

Te weinig medewerking
Nu is het nog wachten op meewerkende ondernemers in de kinderopvang. Tot nu toe hebben 1500 locaties aan de website meegewerkt, maar met bijna 9000 locaties is dat nog veel te weinig. Met de site wil BOink de transparantie in de kinderopvang vergroten door ouders te helpen om meer inzicht te krijgen in de kwaliteit van het aanbod van kinderopvangorganisaties. Ze kunnen in hun eigen regio zoeken naar kinderdagverblijven en bso’s en de locaties met elkaar vergelijken teneinde een goede keuze voor een locatie te kunnen maken.

6 REACTIES

  1. Het kinderopvangregister wat via de gemeentesite is in te zien biedt veel informatie, en is actueel. Desondanks speelt het gevoel wat je als ouder hebt als je een kinderdagverblijf , BSO of PSZ binnenloopt ook een belangrijke rol. Als je daarnaast als ouder ook nog eens te maken hebt met een wachtlijst, verwacht ik niet dat ouders zich zullen laten leiden door een dergelijke site zoals voorgesteld. Al met al vraag ik mij dus af wat de meerwaarde er van is.

  2. Lees alle reacties
  3. Wij werden pas afgelopen week gevraagd om de gegevens van onze organisatie op de kaart te zetten. Ik vind het een goed initiatief, omdat ouders een goede vergelijking kunnen maken. Niet alleen op locatie, maar ook op prijs en bijv. pedagogische doelen. Vind het dus zeker geen onzin en roep collega’s op om de kaart aan te vullen waar nodig. Overigens is de helpdesk via mail prima te bereiken en helpen ze waar ze maar kunnen!

  4. Ik ben het eens met Lamurs hieronder. Er bestaat al een zeer volledig overzicht van erkende kinderopvangorganisaties: het LRK. Hierin zijn ook gastouders opgenomen. Gastouders zijn tegenwoordig ook een door de overheid erkende -en professionele- vorm van kinderopvang. Wordt het niet eens tijd dat de rest van Nederland, waaronder Boink, de gastouders ook erkent?

  5. Jammer, deze reactie. De ondernemer heeft het weer gedaan. Ik heb twee maal contact gezocht met Boink over de kinderopvangkaart omdat de vele tijd die ik erin investeerde om er goed op te komen staan tot 2 keer toe als sneeuw voor de zon van mijn scherm verdween als ik het op sloeg. Men kon mij niet helpen en laatst ontvinge ik bericht dat ik uitgeschreven was. Om dan te horen via de media dat ondernemers niet meewerken, jammer…

  6. We hebben al een gevulde website met alle kinderopvang organisaties: het Landelijk Register Kinderopvang. Deze stie blijft actueel door de jaarlijkse controle van de registratie door de GGD. Even de postcodes filteren en op de kaart plakken en het overzicht is volledig. Nog een paar vergelijkingsvelden toevoegen en het is af. Doe het goed en ga niet zelf prutsen. Schoenmaker blijf bij je leest!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.