Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang verplicht medewerkers zich te laten vaccineren

Medewerkers van kinderopvangorganisatie Columbus Junior, met 52 vestigingen in Twente, moeten zich verplicht inenten tegen mazelen. De circa 400 medewerkers moeten aantonen of ze gevaccineerd zijn óf de mazelen hebben gehad, en daardoor immuun zijn.
ANP

Dat meldt de Tubantia.

Waar sommige kinderopvangorganisaties kiezen voor een inentingsplicht tegen mazelen bij de kinderen die naar de opvang komen, gaat Columbus Junior een stap verder. Voor personeelsleden is vaccinatie binnenkort verplicht. ‘Om kinderen in onze opvangcentra maximaal te beschermen tegen de ernstige risico’s van mazelen’, legt directeur Sebastiaan Dekkers uit.

100 medewerkers

100 van de circa 400 medewerkers zou nu onvoldoende beschermd tegen mazelen. Zij krijgen binnenkort het aanbod om gevaccineerd te worden met het bmr-vaccin, dat beschermt tegen bof, mazelen en rode hond. Dekkers benadrukt dat mazelen vooral gevaarlijk is voor baby’s, die, ook wanneer zij meedoen aan het rijksvaccinatieprogramma, tot 14 maanden onbeschermd zijn. ‘Een niet gevaccineerde medewerker of kind bij de opvang vormt een risico voor deze kwetsbare groep kinderen.’

Collectieve inenting

Dekkers hoopt dat meer organisaties dit voorbeeld gaan volgen, om zo te voldoen aan de verplichting de kinderopvang zo veilig mogelijk te maken. Op 25 september vindt er een collectieve inenting plaats op het hoofdkantoor van Columbus Junior. Dekkers heeft er vertrouwen in dat alle medewerkers die nu nog onvoldoende beschermd zijn, zich laten inenten. ‘Iedereen werkt mee.’

Brancheorganisatie

Volgens de Brancheorganisatie Kinderopvang is een inentingsverplichting voor personeel nieuw. Columbus zou de eerste kinderopvangorganisatie zijn die medewerkers verplicht zich te vaccineren.

Bron: Tubantia.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.