Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang Triodus failliet

Kinderopvangorganisatie Triodus is failliet verklaard en maakt een doorstart onder SWKGroep. Het is het tweede grote faillissement in de kinderopvang dit jaar. Ook bij dit faillissement is sprake van een pre-pack-constructie.
Kinderopvang Triodus failliet
Foto: ANP XTRA

Op 17 oktober 2014 werd Triodus Kinderopvang failliet verklaard. Er werken 350 medewerkers bij de stichting. De organisatie heeft 49 vestigingen in de regio Den Haag met buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Deze bieden aan ongeveer 2400 kinderen opvang. Triodus had veel last van een krimpende markt in de kinderopvang en kon de hoge huurkosten niet meer opbrengen.

Personeel

De kinderopvangorganisatie gaat onder eigen naam verder als onderdeel van de SWKGroep. Begin november wordt duidelijk wat de precieze gevolgen voor het personeel zullen zijn. SWKGroep heeft als doel om zoveel mogelijk medewerkers een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden. De organisatie belooft dat er voor ouders en kinderen niets verandert de komende tijd. De kindercentra blijven open en de kosten en opvanglocaties blijven hetzelfde.

Eerder deze week kondigden de besturen van SKE kinderopvang uit Enschede en Stichting Kinderopvang Humanitas aan dat de besturen zijn gefuseerd. In juli brachten de twee grote kinderopvangorganisaties al naar buiten dat ze de samenwerking onderzochten. De samenwerking is opvallend, omdat beide partijen grote aanbieders van kinderopvang zijn. Lees meer >>

Pre-pack

Triodus is zo snel overgenomen door SWKGroep, omdat er bij het faillissement is gewerkt met een ‘pre-pack’-regeling. Dit betekent dat de conceptovereenkomst tussen Triodus en SWKGroep al voor het officiële faillissement klaarlag. Ook Estro maakte van deze regeling gebruik om de overname door Smallsteps nog voor het faillissement te regelen. Twee weken voor het faillissement van Triodus werd een stille bewindvoerder aangewezen. Deze sprak met zes partijen. Uiteindelijk bleek SWKGroep de beste partij voor een overname. SWKGroep toonde toentertijd ook interesse in onderdelen van Estro, maar werd naar eigen zeggen buiten de onderhandelingen gehouden.

SWKGroep

Stichting SWKGroep biedt kinderopvang, buurtwerk en zorg in Nederland. De organisatie heeft 200 vestigingen en ruim 2000 medewerkers. Daarmee is het een van de grootste kinderopvangaanbieders in Nederland. Zowel SWKGroep als Triodus zijn vooral in Zuid-West Nederland actief.

Kinderopvangorganisatie SWKGroep wil een onafhankelijk onderzoek naar het faillissement van Estro. De organisatie is het niet eens met hoe het faillissement is verlopen. SWKGroep deed een hoger bod dan Smallsteps en wilde meer locaties openhouden, maar is nooit in de onderhandelingen meegenomen. Lees meer >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.