Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang Sterrenberg: boete of sluiting

Marianne Velsink
De in opspraak geraakte kinderopvangorganisatie De Sterrenberg in Arnhem moet binnen twee weken een dwangsom van 9.500 euro betalen aan de gemeente Arnhem, anders volgt sluiting. Ondanks waarschuwingen heeft de organisatie de zaken nog altijd niet op orde.
Boete De Sterrenberg.jpg
Na drie jaar aanmodderen bij kinderopvang De Sterrenberg trekt de gemeente Arnhem een grens. - Foto: iStock

Dit meldt dagblad De Gelderlander. De montessori-locatie wordt al sinds 2013 extra in de gaten gehouden door de inspectie omdat er op meerdere fronten regels worden overtreden.

Misstanden pand

In de eerste plaats is er van alles mis met het pand. Het balkon boven de entree hangt los en dat levert gevaar op voor de mensen die er onderdoor lopen. Het codeslot van de locatie werkt niet waardoor kinderen zomaar zelf naar binnen en buiten kunnen lopen. Binnen in het pand ruikt het niet fris, constateerden de inspecteurs. Dat komt doordat één van de twee peutertoiletten al langere tijd kapot is. De inspecteurs spreken van een ‘doordringende stank’. Op de bso ruikt het ook onaangenaam. Door een slechte ventilatie, zijn de ruimtes vies, beschimmeld en niet goed verwarmd. In de keuken troffen de inspecteurs dode vliegen, stof en beschimmelde etenswaren aan.

De misstanden bij De Sterrenberg leidden tot Kamervragen van PvdA-Kamerleden Keklik Yücel en John Kerstens. Zij spraken van ‘ernstige misstanden’. Minister Asscher nam in zijn beantwoording wat zorgen weg. Lees meer

Inzet personeel

Deze tekortkomingen worden in het nieuwste inspectierapport niet meer genoemd. Maar er zijn nog meer tekortkoningen geconstateerd die in de tussentijd blijkbaar nog niet opgelost zijn. Zo wordt er op sommige dagen te weinig personeel ingezet. Ook ontbreekt een regeling om klachten af te handelen. Ouders die een klacht indienden over de veiligheid kregen dan ook geen reactie op die klacht.

Gemeente

Na drie jaar aanmodderen trekt de gemeente Arnhem een grens. De organisatie moet binnen twee weken een dwangsom van 9.500 euro. Lukt dit niet, dan volgt sluiting.

Kinderopvangorganisatie die al jaren de regels aan hun laars lappen: dat ligt gevoelig in de kinderopvangbranche. Eerder kwam kinderopvangorganisatie 24/7 Kids in Amsterdam in opspraak. Zij konden jarenlang de boel zo misleiden dat niemand doorhad welke misstanden daadwerkelijk plaatsvonden. Vanuit de gemeente Amsterdam klonk een oproep voor meer middelen om deze locaties aan te pakken. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.