Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang moet bezuinigen

Kinderopvang moet bezuinigen

Stichting Kinderopvang Oudenbosch zit in de rode cijfers en moet bezuinigen. Acht personeelsleden hebben uren moeten inleveren en er wordt bezuinigd op personeelskosten, loonadministratie en opleiding van personeel. ‘We tornen niet aan de kwaliteit’ legt directeur Moniek Schippers uit in de regionale krant BNdeStem.

Vraaguitval verwacht
Volgens Schippers zullen de kinderen en ouders niks van de bezuinigingen merken. Al wordt het onderhoud en vervanging van bijvoorbeeld meubilair even uitgesteld. Met de bezuinigingen speelt de Brabantse kinderopvangorganisatie alvast in op de aangekondigde rijkskorting op de tegemoetkoming in de opvangkosten voor ouders. ‘Het is een illusie om te denken dat dit niet tot een vraaguitval zal leiden’, zegt Schippers.

Gebroken diensten
Vorig jaar heeft Stichting Kinderopvang Oudenbosch de buitenschoolse opvang uitgebreid en verdeeld over vijf locaties. Dat leidde tot een flinke stijging aan personeelskosten. In BNDe Stem zegt de directeur erover: ‘Het is beter om nu in te grijpen, dan te wachten tot je niet meer kunt corrigeren. We hebben bijvoorbeeld een aantal leidsters voor de buitenschoolse opvang met een contract voor hele dagen, terwijl ze alleen ’s ochtends voor schooltijd en ’s middags na schooltijd nodig zijn. Die hebben allemaal één dag vijf uur ingeleverd. Zij draaien nu ook gebroken diensten.’

Bron: BNdeStem

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.