Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kinderopvang merkt pas later economische gevolgen coronacrisis’

Wat betekent de coronacrisis voor de kinderopvang? Op die vraag gaven Ed Buitenhek en Martin van Osch antwoord tijdens een ledenvergadering van de BK. Ook werd de samenstelling van het nieuwe bestuur bekend.
Fotolia

Het eerste deel van de ledenvergadering stond in het teken van de coronacrisis en dan voornamelijk de financiële gevolgen ervan op termijn, aldus een verslag op de website van de BK. Adviseur Ed Buitenhek zei in zijn presentatie dat kinderopvang pas later de effecten van economische krimp merkt. Aan de hand van stellingen onderzicht Buitenhek bovendien betrouwbaarheid van de overheidsraming van een volumekrimp van 2 procent. Veel aanwezigen voorzagen een hoger percentage.

Martin Van Osch, directeur van het Waarborgfonds Kinderopvang, vertelde een iets optimistischer verhaal. Hij benadrukte dat de manier waarop je met een crisis omgaat vaak meer impact heeft dan de crisis zelf. Ook gaf hij aan dat het gaat om een tijdelijke crisis die bovendien niet de gehele economie treft.

Nieuw bestuur

Daarnaast werd de nieuwe samenstelling van het bestuur van de BK bekend. Vice-voorzitter Eddy Brunekreeft en penningmeester Hans Beekman namen afscheid, evenals de eerder vertrokken bestuursleden Katinka Reuling en Muriëlle Springer.

De nieuwe bestuursleden zijn door de ledenvergadering benoemd. Naast voorzitter Felix Rottenberg, Hubèr Agterberg (Gastouderopvang) en Mark Siep (Kwaliteit & Vakinhoud) zijn dit:

  • Stefanie Verrijp (Besturing & Ondernemerschap)
  • Wouter Janssen (Penningmeester)
  • Lenie van der Werf (Politiek & Lobby)
  • Rogier Vegter (HRM en Werkgeverschap)
  • Irene Schimmel-Verschuur (Kinderopvang & Onderwijs)

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.