Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang Kober schrapt nog eens 200 banen

Kinderopvangorganisatie Kober in Breda moet flink saneren. Tien vestigingen gaan dicht en ongeveer tweehonderd medewerkers raken in het eerste kwartaal van 2014 hun baan kwijt. Eerder dit jaar werden al 183 banen geschrapt. Dit meldt regionale krant BN DeStem.
Kinderopvang Kober schrapt nog eens 200 banen
Foto: ANP Photo

Nog altijd kampt de Brabantse kinderopvangorganisatie met vraaguitval door de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en de recessie. ‘Ondanks eerdere maatregelen hebben wij nog steeds te maken met verliezen,’ zegt Kober in een verklaring.

Vertrekregeling

Naast de 183 geschrapte banen, sloten al 19 vestigingen hun deuren. Welke vestigingen er nu sluiten, is nog niet bekend. Wie er exact uitgaan, is ook nog niet bekend. De Kober Groep zal zich houden aan het afspiegelingsprincipe. Eerst gaat de organisatie in gesprek met de vakbonden om goede vertrekregelingen te realiseren. De bonden willen dat werknemers kunnen kiezen tussen een werk-naar-werkregeling, een vergoeding of een combinatie daarvan.

Ontslagen

Ondanks eerdere berichtgeving dat de ergste uitval in de kinderopvang achter de rug is, ondervinden nog altijd veel kinderopvangorganisaties problemen. Kober is niet de enige die in het najaar nieuwe ontslagrondes aankondigt. Allio Kinderopvang, met vestigingen in Drenthe, Gelderland en Overijssel maakte eind oktober tientallen ontslagen bekend. Ook kinderopvangorganisatie Sam&ko uit Deventer maakte eerder bekend dat er 60 tot 70 banen zouden verdwijnen.

1 REACTIE

  1. Hopelijk hebben we zo langzamerhand het ergste achter de rug. Het blijft nu wel er lang onrustig in de kinderopvang. Hopelijk gaat de markt zich in 2014 stabiliseren. Gelukkig zijn er ook nog behoorlijk wat kinderopvangorganisaties die wel op zoek zijn medewerkers. Een tip voor de werkzoekenden onder ons kijk een op http://ww.jobjo.nl/kinderopvang ,hier kun je je als werkzoekende snel onder de aandacht brengen bij werkgevers in de kinderopvang.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.