Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvang heeft betalingsachterstand pensioenpremie

pensioen

Kinderopvangorganisaties hebben een aanzienlijke betalingsachterstand in het betalen van pensioenpremies aan het pensioenfonds. Deze is vier keer zo hoog als in andere sectoren. Pensioenuitvoerder PGGM en de Brancheorganisatie Kinderopvang doen in een brief, gericht aan de hele sector, een appèl om alsnog aan de verplichtingen te voldoen.

Hogere premie
Van de 2900 organisaties zouden er 195 een betalingsachterstand hebben van vier maanden of langer. Al sinds 2009 neemt de achterstand toe. Werknemers van wie de premie niet betaald is, behouden hun recht op pensioen. Maar als er meer sectoren en organisaties in gebreke blijven, dan wordt dat uiteindelijk vertaald in een hogere premie voor alle deelnemers, zo zegt een woordvoerder van PGGM in de Volkskrant.

Sector kinderopvang
Het is voor het eerst dat een hele sector wordt gewezen op betaalachterstanden. Koepelorganisatue Pensioenfederatie laat weten dat er geen aanwijzingen zijn dat de betalinsgachterstanden in andere sectoren ook zo er oplopen.

Bron: de Volkskrant
Foto: Stock.xchng

1 REACTIE

  1. Men vraagt zich af hoe het komt dat er een achterstand is bij de betaling van de pensioenpremie in de kinderopvang. Logisch toch !! De premie is veel te hoog. Verder is het van belang dat men geen keuze heeft of men wel of niet wil deelnemen aan de regeling. Immers alle negatieve berichten over de pensioenfondsen versterken dit. De leidsters zijn relatief jong en verdiepen zich niet in hun pensioen. De meesten werken er voor een kortere periode. Het zou goed zijn als men minimaal 1 jaar in de kinderopvang zou moeten werken om deel te kunnen nemen aan de regeling en dan nog vanaf de leeftijd van 25 jaar.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.