Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kinderopvang en basisscholen mogelijk op 25 januari weer open

Als het veilig kan, hoopt het kabinet dat de reguliere kinderopvang en basisscholen op 25 januari weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het risico voor kinderen om besmet te raken met de Britse variant ‘acceptabel’ is, wat moet blijken uit onderzoek.
Foto: Pixabay

Dat melden verschillende media, waaronder de Volkskrant en NOS.

Het kabinet vraagt een nieuw advies van het Outbreak Management Team (OMT) naar aanleiding van theorieën dat juist jonge kinderen extra vatbaar zouden zijn voor de Britse mutatie van het coronavirus, die onlangs leidde tot een grote corona-uitbraak op een school in Bergschenhoek.

Advies OMT

Als het OMT stelt dat er geen groot gevaar blijkt te zijn voor jonge kinderen, dan streeft het kabinet er naar om de kinderopvang en basisscholen per 25 januari weer te openen.

PO-Raad: ‘Geweldig’

‘Als het veilig en verantwoord kan, dan vinden wij het geweldig’, zegt een woordvoerder van de PO-Raad. ‘Medewerkers moeten zich wel veilig voelen. We willen geen Britse toestanden.’

Zien pedagogisch medewerkers een heropening eigenlijk wel zitten, midden in de tweede golf? We vroegen het op Facebook, en daar werd massaal op gereageerd. ‘Met de oplopende coronacijfers en het (veel besmettelijkere) gemuteerde virus vind ik dat zeker niet verantwoord.’ Lees meer

2 REACTIES

  1. Ik vind het zo bijzonder dat er op een school een uitbraak was terwijl de scholen toen al anderhalve week dicht waren.. vraag me af of daar niet meer mis gaat.
    Maar voor de kinderen vind ik het een gezonde ontwikkeling. Thuis lopen ze vast, ja zelf de basisschool kinderen. Ouders moeten met een dubbele pet op lopen wat niet altijd goed gaat. Kinderen missen de interactie met leeftijdsgenootjes. Veel één kind gezinnen lopen nog meer tegen deze dingen aan. Kinderen bewegen veel minder (uitzonderingen na gelaten). Vooral de jonge basisschool kinderen zullen het niet volledig begrijpen ook al zeggen ze van wel of ze zijn heel erg bang. Ik juich het toe als de Basisscholen eerder open gaan.

  2. Lees alle reacties
  3. Kinderopvang vanaf 25 januari open? Prima maar zorg dan wel dat van te voren alle pedagogische medewerkers met voorrang ingeënt zijn zodat ze niet extra risico lopen en zodat we wel open kunnen blijven. Want anders wordt het probleem naar ons doorgeschoven. Volle groepen met kinderen en enorme toestanden om voldoende personeel te vinden. Wij moeten dan zorgen een optimale bezetting omdat de pedagogische medewerkers veel risico lopen en sneller uitvallen of besmet worden. Dus eerst inenten en dan pas volledig open.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.