Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen lezen volop deze zomer

Lezen populair in deze digitale tijd? Ja, wel bij de VakantieBieb-app, een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse bibliotheken. Deze app doet het opvallend goed deze zomer. Vooral kinderen en vaders en moeders maken er gretig gebruik van. Tot nu toe werden ruim 300.000 jeugdboeken gedownload via de app.
Kinderen lezen volop deze zomer
Foto: ANP Xtra

Volgens Diederik van Leeuwen van Stichting Bibliotheek.nl is het niet verwonderlijk dat kinderen steeds meer digitaal gaan lezen ‘gezien het gemak waarmee zij met tablets en smartphones omgaan’. Lezen in de zomer is belangrijk om het leesniveau van kinderen op peil te houden, weet de stichting.

Populaire titels

De meest gelezen jeugdtitels in de VakantieBieb zijn Het leven van een loser van Jeff Kinney, De regels van Floor van Marjon Hoffman, De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas, Hup Fien! van Harmen van Straaten en De wilde kippen club van Cornelia Funke.

Kinderen die dagelijks vijftien minuten worden voorgelezen of zelf lezen, horen ruim 1,1 miljoen woorden per jaar. Dat is 55 keer meer dan kinderen die slechts vijf minuten worden voorgelezen of zelf lezen. Opgroeien in een taalrijke omgeving, thuis en in de kinderopvang, maakt volgens de Stichting Lezen & Schrijven echt het verschil. Lees meer

Digitale bibliotheek

De VakantieBieb loopt nog tot en met 31 augustus en biedt naast kinderboeken ook leesvoer voor volwassenen. Stichting Bibliotheek.nl ontwikkelt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en in samenspraak met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. De VakantieBieb-app maakt hier deel van uit.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.