Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen dagverblijf geëvacueerd bij brand

brandweer

De hulpdiensten hebben dinsdagochtend 17 kinderen geëvacueerd uit een kinderdagverblijf in Echt (Limburg). Het gebouw aan de Heerweg stond dinsdagochtend een tijd lang in brand, maakte de brandweer bekend. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen.

De brand woedde in het plafond van drie klaslokalen en brak uit net op het moment dat de kinderen werden binnengebracht. Een van de leidsters van het verblijf ontdekte de brand rond 8.00 uur, waardoor het aantal kinderen dat al binnen was meeviel. Veel kinderen moesten nog aankomen bij het pand.

Tijdelijke locatie
Het kinderdagverblijf blijft de komende tijd dicht. De ouders moesten de kinderen daarom dinsdag weer meenemen. Er wordt naar een tijdelijke locatie gezocht om de kinderen vanaf woensdag op te vangen, voor zolang dat nodig is. In het pand huisde ook een naschoolse opvang, die wordt vanaf dinsdagmiddag tijdelijk in een elders gelegen lokaal ondergebracht.

Kortsluiting
Over de oorzaak van de brand valt nog niets te zeggen. Kortsluiting zou een mogelijkheid kunnen zijn, aangezien er maandag problemen waren met de elektriciteit.

Bron: ANP
ANP Photo, Marcel van Hoorn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.