Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderdagverblijf wint rechtszaak van Google

Marianne Velsink
De rechtbank heeft een Amsterdams kinderdagverblijf in het gelijk gesteld tegen Google. Op Google Maps stonden valse recensies over de organisatie. Google moet deze alsnog verwijderen.
Kinderdagverblijf wint van Google.jpg
Google heeft nota bene in haar eigen voorwaarden staan dat het plaatsen van recensies onder een valse naam niet is toegestaan.

Het gaat om vier valse recensies van zogenaamde klanten. Maar de recensies waren niet afkomstig van personen die in het klantenbestand van het kinderdagverblijf stonden. Daarnaast maakten de vier gebruik van andermans profielfoto’s. Dit kon het kinderdagverblijf aantonen.

Voorwaarden Google

Het verzoek aan Google was om de recensies te verwijderen en de NAW-gegevens van de personen vrij te geven. Dit weigerde Google. Daarop stapte het kinderdagverblijf naar de rechter. De rechter gaf het kinderdagverblijf gelijk. Eén van de redenen is dat Google nota bene in haar eigen voorwaarden aangeeft dat het plaatsen van recensies onder een valse naam niet is toegestaan.

IP-adressen

Google Nederland heeft twee weken de tijd gekregen om de namen, het mailadres en de IP-nummers te overleggen. De recensies moeten verwijderd worden.

Google is een veelgebruikte zoekmachine voor ouders als ze kinderopvang zoeken. Toch komt het regelmatig voor dat kinderopvangorganisaties niet of nauwelijks vindbaar zijn op Google. Marketeer Josselin Volkers heeft tips om de vindbaarheid te vergroten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.