Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kind uit code oranje-gebied wel of niet naar de kinderopvang?

Er is behoefte aan een duidelijke uitleg waarom kinderen wel of niet naar de kinderopvang mogen na thuiskomst uit een land met code oranje. Dat vinden branchepartijen BK, BMK en BOinK. Zij pleiten voor een aangepaste beslisboom.
corona effect op stress kinderen
iStock

‘De branche is gebaat bij rust en duidelijkheid’, stellen de branchepartijen. ‘De afgelopen periode is er rust en duidelijkheid ontstaan door de inzet van de beslisboom waarmee zowel ouders als medewerkers de afweging kunnen maken of een kind wel of niet kan worden toegelaten. Afwijken van deze bestaande lijn is daarom zeer ongewenst.’

Aanpassing beslisboom

De branchepartijen zijn van mening dat het goed zou zijn om in de bestaande beslisboom de regels omtrent terugkeer van kinderen uit oranje en rode gebieden in te voegen. ‘De eenduidige en veel gebruikte beslisboom geeft helderheid voor organisaties én ouders. De logica van de stappen van deze beslisboom verandert niet door thuiskomst uit een besmet gebied, is onze mening. Er keren nu al kinderen terug uit deze gebieden. De aangepaste beslisboom moet daarom zo snel mogelijk beschikbaar zijn.’

SZW

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) probeert momenteel samen met het RIVM en de betrokken ministeries OCW en VWS tot een goede afweging te komen en dat te vertalen naar een werkbaar protocol voor de kinderopvang. ‘In hoeverre ons dringende advies daarbij wordt opgevolgd is afwachten’, aldus de drie branchepartijen.

Bekijk de huidige versie van de beslisboom, die is goedgekeurd door het RIVM >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.