Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kind & Media wint Comenius EduMedia Siegel 2017

Het platform Kind & Media heeft een Comenius EduMedia Siegel 2017 gewonnen. Kind & Media ondersteunt organisaties op het gebied van visie-ontwikkeling en beleid rondom media en mediaopvoeding. Daarvoor worden verschillende activiteiten georganiseerd.
kind-en-media-Fotolia.jpg
‘We zijn Kind & Media gestart omdat we geloven dat mediaopvoeding belangrijk is.' - Foto: Fotolia

Het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) reikt de Comenius EduMedia Awards en Siegels uit aan de meest innovatieve educatieve producten uit Europa. Sardes en JVtv hebben de Siegel in Berlijn in ontvangst genomen.

Nieuw project

Kind & Media is een nieuw project van Sardes en bouwt voort op Digidreumes, een initiatief van Het Kinderopvangfonds dat per 1 januari 2017 is overgenomen door Sardes. Kind & Media is opgezet om een brede groep professionals die werken met kinderen en hun ouders te ondersteunen. Daarbij wordt intensief samengewerkt met JVtv, ook wel bekend van Mediasmarties.

‘Waardevol initiatief’

Het winnen van een Comenius EduMedia Siegel 2017 voor Kind & Media is een bevestiging dat het een waardevol initiatief is, vindt de organisatie. ‘We zijn Kind & Media gestart omdat we geloven dat mediaopvoeding belangrijk is. Omdat we pedagogisch medewerkers, leerkrachten, besturen én ouders bewust willen maken van hun rol bij mediaopvoeding en het belang van voorbeeldgedrag.’

Professionals

Kind & Media is bedoeld voor alle professionals die werken met kinderen en hun ouders. ‘Onze missie is dat in 2020 elke organisatie een visie op media en kinderen heeft. Je hoeft niet perse met media aan de slag op de groep, maar je moet wel duidelijk kunnen maken aan ouders hoe je als organisatie over media en kinderen denkt, welke keuzes je maakt en waarom.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.