Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kind bord laten leegeten zorgt voor hoger BMI

Kinderen die van hun ouders hun bord leeg moeten eten, hebben op latere leeftijd meer kans op een hoger BMI dan kinderen die dat niet hoeven.
Fotolia_92924679_Subscription_Yearly_XXL.jpg
De onderzoekers bestudeerden de invloed van eetgewoontes in de kindertijd. - Foto: Fotolia

Dit blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Liverpool, dat gepubliceerd is in de European Journal of Clinical Nutrition. De onderzoekers stelde 385 studenten vragen over hun eetpatroon en –gewoontes. Hieruit blijkt dat studenten die geleerd hebben om hun bord leeg te eten, meer kans hebben op een hoger BMI dan anderen. De onderzoekers hebben ook gedacht aan het feit dat sommige mensen ook hun bord leegeten omdat ze voedselverspilling willen voorkomen.

Bijna de helft van de jonge kinderen is kieskeurig met eten. Waarom eet het ene kind met smaak zijn hapje, terwijl het andere kind zijn lippen stijf op elkaar houdt? Lees meer >>

Uit een ander onderzoek blijkt dat wanneer men van kleinere borden eet, de porties ook kleiner zijn, wat overgewicht tegengaat. Wanneer de diameter van het bord een derde kleiner is, verkleint dit de portie met dertig procent. Dit zorgt ervoor dat je 159 minder calorieën eet.

Vraag pm’er: ‘Een meisje op de groep wil steeds hetzelfde op haar brood. Wat nu?’  Naar antwoord >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.