Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kids First opent rookvrije zone tijdens Stoptober-maand

Morgen begint de landelijke Stoptober-maand. Vanaf 1 oktober stoppen Nederlanders massaal 28 dagen lang met roken, in de hoop dat het voornemen om te stoppen beklijft. Kinderopvang Kids First COP en basisschool De Tamarisk in Groningen openen op deze dag hun rookvrije zone.
De stoeptegel van de Rookvrije Generatie. Foto: Kids First COP groep

Met opvallende markering en stoeptegels van de rookvrije generatie willen beide partijen aan ouders en verzorgers laten weten dat roken op en rond het schoolplein en de buitenruimte van de kinderopvang niet meer mag. Roken in het zicht van kinderen vinden Marieke Wijninga, communicatieadviseur bij Kids First COP groep, en Henk Huisinga, directeur CDBS de Tamarisk, geen wenselijke situatie.

‘Goed voorbeeld’

‘Iedere ouder wil dat zijn kind bij school en de kinderopvang in een gezonde en veilige omgeving is. Daar hoort ook een rookvrije omgeving bij. Ook al zijn ze nog zo klein, elk goed voorbeeld helpt voorkomen dat kinderen roken normaal vinden en later zelf beginnen. Kids First COP groep en de Tamarisk willen hierin hun verantwoordelijkheid nemen.’

Rookvrije generatie

Beide partijen vinden het niet meer dan gewoon dat kinderen rookvrij naar school en kinderopvang kunnen gaan. Zij hopen door het invoeren van een rookvrije zone dat ouders en verzorgers worden gestimuleerd om te stoppen met roken.

Het laten opgroeien van een rookvrije generatie, dat willen we. Al jarenlang zijn er initiatieven, waar ook de kinderopvang een steentje aan bijdraagt, om rokers te inspireren en te motiveren om te stoppen. Vorig jaar rolden bso-kinderen een ‘Stoptoberbal’ door Friesland, een jaar daarvoor gebeurde dat al in Groningen. Net als de locaties van Kids First COP groep, zijn ook alle locaties van kinderopvangorganisatie SKSG zijn officieel rookvrij en dat zie je aan de borden ‘Rookvrij’ van het project Rookvrije Generatie, waar SKSG partner van is. Ruim 80 procent van de kinderopvang heeft al een rookvrij buitenterrein. Is jullie kinderopvang rookvrij of nog niet? Klik hier voor meer informatie en tips

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.