Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kabinet wil verlaging maximaal uurtarief voor gastouderopvang

De rijksoverheid heeft een voorgenomen besluit gepubliceerd waarin staat opgenomen hoe zij onder meer de intensivering van toezicht en handhaving in de gastouderopvang willen financieren. Het kabinet wil het maximaal uurtarief voor de gastouderopvang verlagen met 15 cent.
gastouderopvang
Africa Studio / stock.adobe.com

In

Registreren

1 REACTIE

  1. Het uurtarief is nu al zo laag ivt dat van de reguliere kinderopvang. Ik vraag mij oprecht af waarom gastouderopvang nog steeds het ondergeschoven kindje is. Ook gastouders hebben hun kosten en dragen net zo bij aan de kwaliteit van kinderopvang als de reguliere. Sterker nog, wanneer een kind wordt opgevangen door een gastouder draagt dat bij in de ontwikkeling van het kind omdat het veel kleinschaliger is dan de reguliere opvang. Er is meer aandacht voor het individuele kind. Waarom mag dat niet beloond worden dmv een goed uurtarief? Kan het kabinet zijn belofte weer eens niet nakomen? En zijn de gastouders daarvan nu de dupe?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.