Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jongens verplicht zittend plassen op school?

Verplicht zittend plassen, ook voor jongens. Dat wil een ruime meerderheid van de basisschoolleraren. 54 procent van hen ziet jongens die staand plassen als de belangrijkste oorzaak van vieze en stinkende toiletten op school. Moet de kinderopvang er ook aan geloven?
Fotolia

Zo’n 600 ouders en 400 basisschoolleraren hebben meegedaan aan een onderzoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de slechte toilethygiëne op basisscholen. Ruim de helft van de leraren ziet jongens die staand plassen als een van de belangrijkste oorzaken van vieze en stinkende toiletten op school. 59 procent is van mening dat jongens de wc viezer achterlaten dan meisjes.

Verplicht

Zittend plassen moet de oplossing zijn: 90 procent verwacht dat jongenstoiletten dan schoner blijven. Twee derde (66 procent) staat er zelfs achter om dat als regel in te stellen. Hoewel 51 procent van de ouders het belang van deze regel zien, vindt slechts een derde (35 procent) dat staand plassen verplicht moet worden.

Onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door Kantar, in opdracht van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity. Dit is een vervolg op het onderzoek uit 2018 in opdracht van Essity, waaruit blijkt dat de hygiëne van Nederlandse scholen ernstig tekortschiet. Ruim de helft van de leerlingen stelt het toiletbezoek liever uit tot zij weer thuis zijn.

Hoe is het gesteld met de hygiëne van de toiletten in de kinderopvang? Ergeren jullie je wel eens aan vieze wc’s van de oudere peuters? Gaat het te ver om dit te verplichten? Discussieer mee op onze Facebookpagina

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.