Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jolanda Rikers – Moelejaan 2

Moelejaan is het Limburgse woord voor praatjesmaker. Tegelijkertijd is het ook de naam van de pilot voor taalstimulering in Zuid Limburg. Met landelijke, provinciale en gemeentelijke middelen zullen in een groot aantal peuterspeelzalen VVE-groepen worden gestart. Kinder Opvang Kerkrade doet ook mee.

VVE is niet nieuw; we werken reeds sinds 2001 met Piramide in 5 peuterspeelzalen, totaal 10 groepen 3 jarigen. Met de VVE-pilot komen er nog eens 4 bij. Op deze wijze hebben we een optimaal wijkgericht aanbod ten behoeve van het bereiken van de gewichtenkinderen. Ook hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om met een andere VVE-methode aan de slag te gaan, te weten Speelplezier.

Speelplezier is ontwikkeld door Consent, onderwijsbegeleidingsdienst uit Heerlen. Afgelopen week hadden we een infoavond voor ouders. Margot Wouters van Consent en architect van Speelplezier, nam ons mee met deze vernieuwende VVE-methode. Tussentijds gaf ze ouders allerlei tips voor thuis. Het was een zeer leerzame avond; we zaten op het puntje van onze stoel. Ik ben erg blij dat we ook met deze methode aan de slag kunnen. De tijd zal leren of deze methode ook de gewenste resultaten opleveren.

Rest mij nog u fijne feestdagen te wensen en een vruchtbaar 2009!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.