Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inrichting

Inrichting

 

Inrichting van de binnenruimte 

Of je nou een nieuwe ruimte gaat betrekken of je al bestaande ruimte heel anders wilt gaan indelen, het is altijd goed om inrichtingtips te lezen voordat alles op de schop gaat.

De manier waarop een binnenruimte is ingericht bepaalt voor een groot deel hoe kinderen in de ruimte spelen en zich bewegen. Ze zoeken uitdaging, maar ook veiligheid. In Kinderopvang schrijven we regelmatig over de inrichting:

Een eigen plek Anuschka Bonnier geeft tips hoe je een ruimte op het kinderdagverblijf of de bso zo kunt indelen dat kinderen elkaar niet in de weg zitten en goed tot hun recht komen.

Slechte akoestiek Bij inrichting denken we al snel aan meubels, speelhoeken en speelgoed. Het belang van een goede akoestiek wordt nogal eens vergeten. Lees ervaringen van collega’s en tips.

Metamorfose van de bso Bij de Haagse organisatie 2Samen werd de binnenruimte van een aantal bso’s aangepakt. Kinderen bleken zelf vaak de beste ideeën te hebben!

Uitdagend inrichten Iedere leeftijd heeft z’n eigen behoeftes, uitdaging en veiligheid nodig. Ine van Liemd van adviesbureau Akta zet alles op rijtje: voor de babygroep, de dreumes- en peutergroep en de bso.

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.