Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Humanitasmedewerkers aan de slag in Duitse kinderopvang

In Nederland staan pedagogisch medewerkers op straat. In Duitsland zijn ze juist met man en macht op zoek naar gekwalificeerde pedagogisch medewerkers. Reden genoeg voor Kinderopvang Humanitas om contact te leggen met Duitse collega-organisaties en werkgelegenheid te creëren voor medewerkers die in Nederland op een zijspoor zijn beland.
Humanitasmedewerkers aan de slag in Duitse kinderopvang
Foto: ANP Photo

Nadat Kinderopvang Humanitas contact had gelegd met Duitse kinderopvangorganisaties ontstond een samenwerkingsverband tussen het Nederlandse UWV, het Duitse Arbeidsamt en Duitse kinderopvangaanbieders. Zij gaan zich hard maken voor een soepele overgang van Nederlandse pedagogisch medewerkers naar Duitse kinderopvanglocaties die nog plek hebben.

Belangstelling

Een eerste belangstellingsregistratie leverde veertig kandidaten op die meer willen weten. Op 11 september maken zij in de Duitse stad Aken, vlak over de grens, kennis met een groot aantal werkgevers. Alleen al in de regio Aken zijn er op dit moment meer dan vijftig openstaande vacatures. Niet alleen Humanitasmedewekers, ook andere medewerkers zijn uitgenodigd voor deze ‘jobdate’.

Recht op kinderopvang


In Duitsland
hebben kinderen van één of twee jaar oud recht op een plek en dat kunnen ouders desnoods met een gang naar de rechter opeisen. Uit berekeningen van het ministerie voor Gezinszaken moeten er in korte tijd 200.000 plekken gecreëerd worden. Dat is niet overal gelukt. Onlangs is bekend geworden dat ouders ook kinderopvang mogen afnemen bij een gastouder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.