Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Honderdduizenden kinderen spelen in de modder op ModderDag

Een evenement waar wij geen genoeg van krijgen: ModderDag! Een dag waarop het spelen in de modder, en vooral het vies mogen worden, centraal staat. En de populariteit groeit: honderdduizenden kinderen over de hele wereld deden op 29 juni mee, ook in de Nederlandse kinderopvang. En dat leverde geweldige foto's op.
honderdduizenden-kinderen-spelen-in-de-modder-op-modderdag
Foto: De Bereboot

Voor de een is het peanuts, voor de ander is het soms best nog even wennen: rollen door de modder. Omdat het kan. En belangrijker nog: omdat het mag. Vies worden mag op ModderDag, en hopelijk ook op alle andere dagen! Want wat geeft het een vrijheid en plezier als kinderen gewoon mogen experimenten met zand, water, modder.

Modderige foto’s

Dat bewijzen de foto’s van dit jaar wederom. Aan de blije, soms geconcentreerde gezichtjes is te zien dat de kinderen genieten van het spelen in de modder. En niet alleen de kinderen… Ook pedagogisch medewerkers waren moedig genoeg om lekker mee te doen! Hoe leuk is dat?

Kinderopvang Kibeo

Bij Kinderopvang Kibeo werd geen ModderDag maar een ModderWeek gehouden. Kibeo deelde deze gezellige foto’s, gemaakt op de locatie Van Halenstraat in Oude-Tonge:

Kinderdagverblijf De Bereboot

Ook Kinderdagverblijf De Bereboot in Helmond vierde een ModderWeek. Want één dag in de modder spelen? Dat is natuurlijk lang niet zo leuk als een hele week! Ook daar werd genoten van het vies worden, en de pm’ers deden uiteraard mee.

In de media

Omroep Brabant kwam filmen tijdens de ModderWeek bij De Bereboot en dat leverde geweldige beelden op:

Voor in de agenda

Volgend jaar vindt ModderDag natuurlijk weer plaats, en wel op donderdag 29 juni 2023. Zet ‘em vast in de agenda. ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, bso: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag en zelf iets organiseren. Houd de website van IVN in de gaten voor meer informatie. Klik hier >>

Zo’n 160.000 kinderen in Nederland doken de modder in, op de tiende editie van ModderDag. IVN Natuureducatie grijpt deze jubileumeditie aan om in Den Haag te pleiten voor meer groene, gezonde buitenruimtes en activiteiten in de kinderopvang. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.