Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hogere boete ouders bij fraude kinderopvangtoeslag

Hogere boete ouders bij fraude kinderopvangtoeslag

De Belastingdienst verhoogt de boetes aan ouders die frauderen met kinderopvangtoeslag. De boete kan nu even hoog worden als het terug te betalen bedrag. Bij herhaling van de overtreding kan de aanvrager voor maximaal vijf jaar uitgesloten worden van het recht op kinderopvangtoeslag. Dit blijkt uit een informatieblad dat de Belastingdienst onder ouders verspreidt.

Koppeling gewerkte uren
Naast dit periodieke informatieblad stuurt de Belastingdienst op 10 februari naar alle 450.000 ouders met kinderopvangtoeslag een brief waarin de wijzigingen voor 2012 op een rij staan. In de brief is vooral aandacht voor de koppeling van de kinderopvangtoeslag aan het aantal gewerkte uren. Ouders worden uitgenodigd om het aantal opvanguren in 2012 te toetsen aan het aantal gewerkte uren. Op toeslagen.nl kunnen zij bereken hoeveel opvanguren zij maximaal mogen opgeven.

Beter informeren
Brancheorganisatie Kinderopvang (BK) heeft erop aangedrongen ouders vooraf beter te informeren over de gevolgen van de wijzigingen. Op haar beurt plaats BK het informatieblad over kinderopvang en kinderopvangtoeslag dat periodiek onder ouders wordt verspreid op haar eigen website. Zo blijven kinderopvangondernemers op de hoogte van de informatievoorziening vanuit de Belastingdienst aan ouders.

Bekijk hier de brief die 10 februari wordt verstuurd >>
Lees hier het informatieblad >>

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.