Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoger beroep over Stint bij Raad van State

Op 27 september vond het hoger beroep over de zaak rondom het intrekken van de toelating van de Stint plaats bij de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van Nederland. Branchevereniging BK heeft namens 170 kinderopvangorganisaties beroep aangetekend tegen het besluit om de Stint van de weg te halen.
stint-eigenaar-edwin-renzen-mensen-zwaaien-weer-naar-de-bso-bus-dat-voelt-als-vanouds
Kinderen in de opvolger van de Stint, de BSO bus. Foto: Stintum

In maart sprak de rechtbank in Groningen zich al uit over de zaak. Het verbod op de Stint dat werd ingesteld na het fatale ongeluk in Oss enkele jaren geleden is ‘onzorgvuldig tot stand gekomen,’ oordeelde de rechter. In de uitspraak benadrukte deze dat de toenmalige verkeersminister Van Nieuwenhuizen goed moest nadenken over een schadevergoeding.

De BK gaf destijds aan ‘opgelucht’ te zijn over deze uitspraak. ‘Opluchting overheerst, maar geen blijdschap, want het is en blijft een tragedie, het ongeluk in Oss. Opluchting omdat technisch onderzoek ondergeschikt leek aan beeldvorming, en de rechtbank dat recht heeft gezet.’

Redelijke schadevergoeding

Naar aanleiding van de uitspraak nodigde de BK het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat uit om in gesprek te gaan over een redelijke schadevergoeding. ‘Jammer genoeg is deze handreiking door het ministerie genegeerd en is de Staat bij de Raad van State in beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank,’ aldus de BK.

De uitspraak van de Raad van State volgt later.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.