Hoe nu verder met de ‘gelijkwaardige alternatieven’?

Brancheorganisatie Kinderopvang en BOinK willen als sector zelf aan de slag met een landelijke commissie van experts, nu ‘het gelijkwaardig alternatief’ echt gaat vervallen. Convenantpartijen deden dit voorstel al in 2016 aan het ministerie, maar dit werd toen niet overgenomen. ‘Dit is de beste garantie voor een landelijk gelijke beoordeling.’

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Om te bepalen wat echte innovatie, gebaseerd op pedagogische motieven is en wat niet, zou er volgens convenantpartijen een landelijke commissie van experts opgericht moeten worden, bestaande uit wetenschappers, pedagogen en toezichthouders. Dit is te lezen in een artikel over ‘gelijkwaardige alternatieven’ in het novembernummer van vaktijdschrift Management Kinderopvang.

Afwijken

Het gelijkwaardig alternatief maakt het mogelijk dat een kinderopvangorganisatie op bepaalde punten gelegitimeerd af mag wijken van de geldende kwaliteitseisen. Daarvoor in de plaats moet wel een gelijkwaardig alternatief aanwezig zijn waarvan de toezichthouder vindt dat daarmee het doel van de betreffende kwaliteitseis alsnog wordt bereikt. Deze uitzonderingsregel verviel toen

0
597

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.