Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Handreikingen urenuitbreiding ve gepubliceerd

Vanaf augustus 2020 moeten gemeenten het aanbod aan voorschoolse educatie uitbreiden. Kinderopvangondernemers kunnen bij de implementatie van de urenuitbreiding in hun organisatie nu gebruik maken van twee nieuwe handreikingen.
iStock

Op 1 augustus 2020 treedt het Wijzigingsbesluit urenuitbreiding voorschoolse educatie in werking. Vanaf dan zijn gemeenten verplicht (minimaal) 960 uur voorschoolse educatie aan te bieden aan doelgroeppeuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. In het kader van het Ondersteuningstraject urenuitbreiding VE voor aanbieders bieden Sociaal Werk Nederland en Brancheorganisatie Kinderopvang aan kinderopvangondernemers nu twee handreikingen aan.

Tips en praktijkvoorbeelden

De ene handreiking ziet op uitbreiding van het aanbod voorschoolse educatie, de andere handreiking gaat in op de uitbreiding van het aantal personele uren. De handreikingen bevatten onder meer informatie, tips, praktijkvoorbeelden en planningen die helpen bij de uitbreiding van het peuteraanbod met voorschoolse educatie.

Het ondersteuningstraject wordt in opdracht van het ministerie van OCW uitgevoerd door Brancheorganisatie Kinderopvang en Sociaal Werk Nederland, in samenwerking met het GOAB-ondersteuningstraject (www.goab.eu).

Binnenkort start de Monitor Implementatie en besteding GOAB. Daarin wordt gekeken naar de invoering van twee ve-maatregelen die op stapel staan en de implementatie en besteding van GOAB-middelen. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.