Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Grote overname Overijsselse kinderopvang

Marianne Velsink
Landstede Kinderopvang gaat vanaf 1 januari verder onder de vlag van Stichting Prokino. De organisatie heeft tientallen locaties in acht plaatsen in Overijssel. De meeste locaties zitten in Zwolle.
AdobeStock

Landstede is gevestigd in Diepenveen, Dronten, Hardenberg, Nieuwleusen, Ommen, Schalkhaar, Withaar en dus in Zwolle. De reden voor de overname is dat de Landstede Groep zich meer wil gaan richten op onderwijs. Dat betekent dat alle niet-onderwijs activiteiten worden overgedragen aan andere partijen of zelfstandig verder gaan.

Reggio Emilia

Voor werknemers van Landstede Kinderopvang verandert niks. Alle locaties gaan mee met de overname. De manier van werken blijft grotendeels gehandhaafd. De uitgangspunten van Reggio Emilia staan bij beide organisaties hoog in het vaandel en blijven ook in de toekomst leidend. De samenwerking wordt ook geïntensiveerd als het gaat om het beroepsonderwijs, bijvoorbeeld met de Associate degree-opleiding pedagogisch Professional Kind en Educatie.

Landelijk actief

Stichting Prokino is een landelijke organisatie die kinderopvang, peuteropvang, gastouderopvang, jeugdhulp, gezins- en individuele begeleiding en trainingen aanbiedt. De kinderopvanglocaties liggen verspreid over het land: van Leeuwarden tot Goes. Prokino had al meerdere locaties in Zwolle en breidt deze met deze overname flink uit.

In 2015 maakte Stichting Prokino een samenwerking bekend met Montris Kinderopvang. Die samenwerking richtte zich vooral op het gebied van de back office. Kinderopvangorganisaties zochten elkaar vaker op in tijden van crisis en vraaguitval. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.