Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis financiële tips voor gastouders

Susan Schaeffer
De Gastoudergids 2019 is uit. Dit handige e-book van gastouderbureau ViaViela staat boordevol handige informatie en tips over de bedrijfsmatige kant van gastouderopvang en is gratis te downloaden voor gastouders en nanny’s.
Pixabay
Een gastouder moet niet alleen zorgdragen voor professionele kinderopvang, maar moet ook zorgen voor gezonde financiën, eigen pensioen en een vangnet bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. Om de gastouder hierin te ondersteunen, brengt gastouderbureau ViaViela jaarlijks de Gastoudergids uit. Dit e-book bevat informatie over financiële regels, kansen en risico’s waar gastouders mee te maken kunnen krijgen. De Gastoudergids 2019 is nu gratis te downloaden.

Regels, rechten en plichten gastouder

Naast actuele uitleg over het werken als freelance of zelfstandig gastouder en pensioen- en verzekeringsmogelijkheden, bevat de nieuwe Gastoudergids een aantal aanvullingen op de onderwerpen Wet Minimumloon, het Personenregister Kinderopvang en de nieuwe Privacywet. Ook staat erin welke regels gelden bij opvang aan huis.

Belastingen

De gids legt uit hoe je voor de Belastingdienst aangemerkt kan worden als ondernemer en gaat daarnaast in op de Wet DBA, en legt uit welke fiscale voordelen gastouders kunnen genieten. Om het meeste te halen uit de belastingaangifte over 2018 kunnen gastouders ook de Gastoudergids voor 2018 downloaden.

Lees ook

In het verleden is de vraag gestelde in hoeverre een gastouder is aan te merken als zelfstandig ondernemer. Vorig jaar maakte het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een einde aan deze discussie en besliste dat dit wel degelijk het geval kan zijn. Lees ook: Gerechtshof maakt einde aan discussie ondernemerschap gastouder

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.