Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGD Rotterdam gaat onaangekondigd controleren

GGD Rotterdam gaat onaangekondigd controleren

GGD Rotterdam gaat het aantal onaangekondigde controles in de kinderopvang opvoeren. Nu wordt het merendeel van de controles nog aangekondigd. In 2010 werd er op die manier bij 8 procent van de opvangadressen een terkortkoming (of meerdere) geconstateerd. 

Te weinig leidsters
De meest voorkomende tekortkoming bij Rotterdamse kinderopvanglocaties was dat het aantal leidsters op de groep niet in orde was. In 51 gevallen werd het advies van de GGD niet direct opgevolgd en volgde er een nacontrole. Uiteindelijk werd er zes keer een boete of dwangsom opgelegd. Tot sluiting kwam het niet.

Den haag als voorbeeld
Gjalt Jellesma, voorzitter van BOinK vindt dat kinderopvanglocaties altijd onaangekondigd gecontroleerd moeten worden. ‘Als je van tevoren aangeeft langs te komen, dan is natuurlijk alles op orde’ zegt hij in Metro. Hij vindt ook dat er hoge boetes moeten volgen als een kinderopvangorganisatie iets niet in orde heeft. Jellesma noemt de gemeente Den Haag als voorbeeld omdat daar veel geld en personeel is uitgetrokken voor de controles. ‘Daar wordt streng gehandhaafd en direct beboet. Je ziet dat het aantal tekortkomingen daar flink is afgenomen.’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.