Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD Nederland wordt de Vereniging PGVN

GGD Nederland en GHOR Nederland (de Vereniging van geneeskundige hulpverleningsorganisaties in de regio) gaan fuseren. Op regionaal niveau blijft de naam GGD bestaan, maar de landelijke koepelorganisatie treedt voortaan naar buiten als PGV Nederland. GGD is verantwoordelijk voor de inspectie van kinderopvanglocaties.
De GGD neemt ook inentingprogramma's voor haar rekening
De GGD neemt ook inentingprogramma's voor haar rekening

PGVN staat voor Publieke Gezondheid en Veiligheid Nederland. Marianne Oomens, directeur a.i. van PGV Nederland legt in een begeleidende brief uit dat de fusie tussen GGD en GHOR noodzakelijk is omdat ‘maatschappelijke vraagstukken vragen om een landelijke verbinding tussen gezondheid en veiligheid.’

Directeur

Vanaf 1 maart treedt Hugo Backx aan als de nieuwe directeur van PGV Nederland. Hij is nu nog directeur van GGD Hart voor Brabant. Het nieuwe bestuur van PGV Nederland zal gaan bestaan uit vier leden en een bestuursvoorzitter.

Communicatie

De fusie is vooral merkbaar in communicatie-uitingen van de voormalige GGD. Het telefoonnummer verandert en mailadressen die eindigden op @ggd.nl zijn vervangen door @pgvn.nl. De nieuwe website wordt www.pgvn.nl.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.