Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘GGD moet nieuwe convenantafspraken gedogen’

Marianne Velsink
Convenant

De Brancheorganisatie Kinderopvang wil dat de GGD in haar inspecties een aantal afspraken uit het nieuwe convenant kinderopvang 2012 nu al gaat gedogen. De GGD toetst nog steeds volgens het convenant van 2009 terwijl ondernemers alvast anticiperen op het nieuwe convenant dat vanaf 1 januari 2013 gaat gelden.

In het nieuwe convenant staat een aantal nieuwe afspraken over kwaliteit in de kinderopvang.

Convenant Kinderopvang
Er wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan het zogeheten vier-ogenprincipe. Maar er is ook aandacht voor de wenperiode van nieuwe kinderen, het inzetten van vaste pedagogisch medewerkers op de groep en het plaatsen van kinderen in vaste stamgroepen. Voor een belangrijk deel bevat het convenant kwaliteitseisen die al eerder zijn vastgelegd, zoals in de Wet Kinderopvang.

Organisatie herinrichten
De GGD en de Brancheorganisatie zijn in gesprek om te kijken of het mogelijk is om vooruitlopend op het nieuwe convenant alvast wat maatregelen te gedogen. Veel kinderopvangondernemers zijn sinds april bezig om hun organisaties op een aatal punten te herinrichten volgens het nieuw afgesloten convenant. Zodra bekend is of de GGD gaat gedogen, meldt de Brancheorganisatie dit.

Bron: Brancheorganisatie Kinderopvang
ANP Photo, Phil Nijhuis

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.