Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

GGD houdt kinderdagverblijf Flamingo dicht

Kinderdagverblijf Flamingo in Amsterdam-Noord blijft volgende week gesloten en mag vijf dagen lang geen kinderen opvangen. Dit heeft de GGD besloten.
GGD houdt kinderdagverblijf Flamingo dicht
Foto: ANP

De GGD heeft vrijdag na onderzoek een schriftelijk bevel uitgevaardigd. Hierin staat dat de GGD er geen vertrouwen in heeft dat de emotionele veiligheid van de kinderen is gegarandeerd. Het kinderdagverblijf krijgt volgens een woordvoerster van de GGD een week de tijd de situatie te verbeteren.

Filmpje

Reden voor het onderzoek van de GGD was een filmpje van een omwonende op Facebook. Daarop is te zien dat huilende peuters minutenlang in de achtertuin van de crèche zijn buitengesloten. Lees meer over deze zaak.

Emotionele veiligheid

De GGD eist dat de directie een aantal maatregelen treft en een plan van aanpak opstelt. ‘Ze moeten zorgen dat ze te allen tijde de emotionele veiligheid van kinderen kunnen waarborgen’, legt de GGD-woordvoerster uit. ‘De beroepskrachten moeten bovendien op de hoogte zijn van het plan van aanpak en het plan uitvoeren.’

Beroepskracht-kindratio

De controleurs ontdekten vrijdag in het onderzoek eveneens dat er niet voldoende beroepskrachten op de groep aanwezig waren toen er huilende kinderen buiten stonden. Het kinderdagverblijf voldeed niet aan de rekenmodule die daarvoor wordt gehanteerd. De GGD stelt ook vast dat de beroepskrachten niet handelden naar hun eigen pedagogisch beleidsplan. Eind volgende week kan het kinderdagverblijf opnieuw een controle van de GGD verwachten.

4 REACTIES

  1. Ik ben erg benieuwd wat er op het moment van het filmpje binnen gebeurde. Misschien stond er wel iemand aan de andere kant van de deur, dingen aan de kinderen duidelijk te maken. Niet dat dat nu de beste manier is, maar is het wel eerlijk om meteen van het ergste uit te gaan, dat de kinderen werden genegeerd / niet werden opgemerkt.
    Er is wel meer aan de hand blijkbaar, dus dat is geen goed tekenen, maar toch. Je ziet het filmpje maar van 1 kant…

  2. Lees alle reacties
  3. Na het zien van het filmpje moet ik toch echt concluderen dat de kinderen niet per ongeluk buiten zijn gebleven, maar dat het om een straf ging.
    Je ziet 1 van de 2 kinderen voor het raam huilen en kloppen, dan mag je toch echt wel aannemen dat de leiders dit gezien hebben maar opzettelijk de kinderen buiten lieten staan. Als dit de manier van straffen is die ze hier hanteren dan hebben we het niet over een buitenspeel-protocol maar over iets heel iets anders.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.