Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGD: geen kinderopvang meer bij veehouderij

De GGD Brabant Zuidoost roept op geen kinderdagverblijven meer te vestigen in de buurt van veehouderijen. Uit onderzoek van het RIVM blijkt namelijk dat veehouderijen een negatief effect hebben op de gezondheid van kinderen en andere omwonenden.
GGD-veehouderij
Mensen die dicht in de buurt wonen van intensieve veehouderij hebben vaker last van hoesten

Mensen die dicht in de buurt wonen van een intensieve veehouderij hebben volgens het onderzoek vaker last van hoesten, piepende adem en andere luchtwegklachten. Hun longfunctie neemt met 2 tot 5 procent af.

Maatregelen

Daarom vindt de GGD dat nieuwe huizen, scholen of kinderdagverblijven niet meer gebouwd moeten worden in de buurt van veehouderijen. Volgens districtsmanager Pim Lamers moeten er meteen maatregelen worden genomen, en ook onderzoeksleider Kitty Maassen van het RIVM vindt dat de onderzoeksresultaten voldoende aanleiding geven tot actie. Maar wélke maatregelen precies genomen moeten worden laat de GGD over aan de politiek.

Meer weten over het stimuleren van een goede gezondheid van kinderen in de kinderopvang? Kijk dan op onze dossierpagina Gezonde Kinderopvang. Lees meer

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.