Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezocht: Innovaties voor kwaliteitsverbetering VVE

Wat werkt om de kwaliteit van Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) te verbeteren en wat niet? Gemeenten en VVE-instellingen mogen ideeën aanreiken. Vijf van deze maatregelen worden als experiment in de praktijk gebracht.
Innovatiecentrum.jpg
De beste ideeën voor kwaliteitsverbetering

Dit meldt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). De beste ideeën voor kwaliteitsverbetering, ook voor VVE, komen vaak uit de praktijk. Gemeenten kunnen daarom samen met een voorschoolse instelling een plan voor een innovatieve maatregel indienen bij het NRO. In totaal worden de vijf beste ideeën in de praktijk toegepast. Een speciaal onderzoeksteam gaat in drie jaar tijd het effect van de maatregel bestuderen.

Innovatiecentrum VVE

De vijf geselecteerde gemeenten en VVE-instellingen vormen in dit project samen een ‘innovatiecentrum VVE’. Het project is een initiatief van het ministerie van Onderwijs. Onderzoekers hebben tot 2020 de tijd om te kijken hoe de maatregel werkt en wat het effect ervan is. Wie er deel uit gaan maken van het onderzoekteam is nog niet bekend. Nadat de vijf ideeën zijn geselecteerd opent het NRO een aanmeldprocedure.

Permanente educatie, gezamenlijkheid en het reflecteren daarop zijn de belangrijkste doeltreffendste pijlers voor effectieve professionalisering van pedagogisch medewerkers. Lees meer over dit onderzoek

Ideeën indienen

Vve-instellingen en gemeenten met innovatieve ideeën kunnen deze nog tot 17 januari 14.00 uur indienen. Lees meer op de website van het NRO

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.