Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezamenlijke inkoop maakt gastouderopleiding goedkoper

Samen kun je meer dan alleen. Daarom neemt KNGO (KennisNetwerk GastouderOpvang) het initiatief om gastouders gezamenlijk te laten inschrijven voor een gastouderopleiding (HZW-2). Door het wegvallen van de subsidie voor ROC's eind 2013 zijn de opleidingen voor (potentiële) gastouders haast onbetaalbaar geworden .
Gezamenlijke inkoop maakt gastouderopleiding goedkoper
Foto: ANP

De goedkoopste route voor gastouders loopt volgens KNGO via ROC Rivor, maar dat kost nog altijd 795 euro. Andere opleiders zijn duurder. Al met al creëert dit voor gastouders een flinke drempel om met de opleiding te starten.

Inkoopafspraken

KNGO is daarom met opleiders in gesprek gegaan om inkoopafspraken te maken. Een aantal opleidingen is bereid om hun prijs te verlagen bij een X aantal inschrijvingen of groepen. Het nadeel voor gastouderbureaus is dat zij in hun eentje niet in staat zijn om een groep vol te krijgen. Maar gezamenlijk lukt dit wel. KNGO verzamelt de gegevens van gastouderbureaus die de opleiding voor hun gastouders willen regelen of individuen en kan de kosten per persoon zo veel lager houden.

Reageren

ROC Rivor heeft in ieder geval al aangegeven dat de opleiding op deze manier voor een lagere prijs kan worden aangeboden. Zit je aan een gastouderopleiding te denken voor gastouders of jezelf? Reageer op KNGO.nl om op de gezamenlijke inkooplijst te staan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.