Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezamenlijke ambitie voor het jonge kind

Brancheorganisatie Kinderopvang, de MOgroep, de PO-Raad en de VNG bundelen hun krachten. Zij denken namelijk precies hetzelfde over de beste toekomst voor het jonge kind. In een poster spreken ze hun gezamenlijke ambitie uit.
Ambitie voor het jonge kind.jpg
Alle kinderen van 2-4 jaar krijgen een ontwikkelrecht. We gaan meer investeren om deze basisvoorziening te realiseren. - Foto: PicScout

‘Investeren in goede voorzieningen voor jonge kinderen loont. De maatschappij profiteert door lagere maatschappelijke kosten, economische groei en een hogere arbeidsparticipatie van vrouwen’, schrijven de vier organisaties in hun gezamenlijke boodschap.

SER-rapport

Allemaal hebben zij zich in het verleden uitgesproken over hoe zij denken dat het beleid voor het jonge kind ingericht moet worden. Toen de SER met het rapport ‘Gelijk goed van start’ naar buiten kwam, schaarden de partijen zich direct achter het idee om een ontwikkelrecht voor alle kinderen mogelijk te maken.

Ambities

In de poster zetten de vier partijen in twee punten hun ambitie uiteen:

  • Alle kinderen van 2-4 jaar krijgen een ontwikkelrecht. We gaan meer investeren om deze basisvoorziening te realiseren.
  • Er komen integrale voorzieningen voor kinderen van 0-12 jaar. Daarbij is er sprake van lokaal maatwerk, staat niet de vorm maar de inhoud centraal, ligt de focus op kwaliteit en is er ruimte voor extra ondersteuning van kinderen die dat nodig hebben. Er moet meer ruimte en afstemming in financiering en wet­ en regelgeving komen om deze samenwerking mogelijk te maken.

Nieuw is deze boodschap niet, maar de vier partijen hopen door hun gezamenlijke statement een sterke boodschap uit te stralen. Download de poster hier >>

Een ontwikkelrecht voor alle peuters lijkt nog toekomstmuziek. Minister Asscher van Sociale Zaken lichtte onlangs toe waar hij zich in zijn laatste termijn als minister op gaat richten. Hij heeft drie belangrijke agendapunten voor de kinderopvang. Lees welke dit zijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.