Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gent bant Wi-Fi uit kinderdagverblijven

De kinderdagverblijven in Gent (België) moeten het zonder draadloos internet doen. Volgens een beleidsplan van de wethouder zou de straling schadelijk zijn voor de gezondheid, dus mag er geen Wi-Fi zijn op plekken waar baby's en peuters verblijven.
Gent bant Wi-Fi uit kinderdagverblijven
Foto: ANP

In het plan van Elke Decruynaere, wethouder van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd in de Stad Gent, staat dat er geen Wi-Fi-installaties mogen zijn op plaatsen waar kinderen tussen de nul en drie jaar verblijven. Hieronder vallen kinderdagverblijven en kleuterscholen. Waar nodig zullen netwerkkabels aangelegd worden, maar ‘voor zulke jonge kinderen heeft draadloos internet geen enkel nut’, aldus Decruynaere.

Schadelijke straling

De reden van de ban is dat Wi-Fi mogelijk schadelijk voor de gezondheid is. ‘We willen dat elk kind toegang heeft tot het internet op school, maar we willen ook voorzichtig zijn’, zegt Decruynaere tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws. ‘Uit een rapport van de Vlaamse Overheid en contacten met wetenschappers blijkt dat we voorzichtig moeten omgaan met de blootstelling aan straling, veroorzaakt door draadloos internet. Aangeraden wordt om zeker jonge kinderen niet voortdurend aan sterke straling bloot te stellen en dat willen we dan ook garanderen in alle klassen. Het aantal scholen met Wi-Fi is trouwens vrij beperkt.’

Scholen

Volgens Het Laatste Nieuws is draadloos internet juist wel welkom op middelbare scholen en volwassenen onderwijs. Meer van dat soort scholen moeten toegang tot Wi-Fi krijgen.

Meer over veiligheid: Minister Asscher wil met de GGD in gesprek over de noodzaak van het registreren van de vaccinatiestatus van kinderen in de kinderopvang. Het RIVM adviseerde kinderdagverblijven onlangs om te registreren of kinderen wel of niet gevaccineerd zijn. Dit advies kwam naar aanleiding van de mazelenbesmetting in een Haags kinderdagverblijf eerder dit jaar. Lees hier meer >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.