Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten maken efficiencyslag handhaving

Gemeenten maken efficiencyslag handhaving

Negentien gemeenten gaan met de pilot GIR Handhaven aan de slag om een efficiencyslag te maken met de handhaving en inspectie van de kinderopvang. De pilot is een initiatief van het Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten (KING). Onder andere Apeldoorn, Cuijk, Hengelo, Rotterdam, Tytsjerksteradiel en Zeist gaan dit najaar met de pilot aan de slag.

Module voor gemeenten en GGD’s
Voor gemeenten en GGD’en is door het ministerie van SZW de applicatie Gemeenschappelijke Inspectieruimte (GIR) ontwikkeld. Voor gemeenten een module ter ondersteuning van handhaven (GIR Handhaven) en voor GGD’en een module ter ondersteuning van inspecteren (GIR Inspecteren). In de pilot wordt GIR Handhaven getoetst door een representatieve groep gemeenten, die zo de bruikbaarheid en toepasbaarheid van het systeem kunnen beoordelen. Lees hier welke gemeenten nog meer deelnemen >>

Interesse
Een belangrijk onderdeel van de pilot is om de (keten)werkprocessen onder de loep te nemen en gemeenten te helpen een efficiencyslag te maken. Er was veel interesse bij gemeenten om aan de pilot mee te doen. Het maakt duidelijk dat er behoefte is aan een systeem dat de handhavingsprocessen rondom de wet Kinderopvang ondersteunt. In 2012 moet GIR Handhaven landelijk worden uitgerold.

Financiering
Voor 2012 en verder heeft het ministerie van SZW besloten om niet alleen de kosten voor het beheer en de doorontwikkeling van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) op zich te nemen, maar ook het beheer en de doorontwikkeling van de Gemeenschappelijke Inspectie Ruimte (GIR) (voor zowel inspecteren als handhaven).

Lees meer operatiekinderopvang.nl >>

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.