Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Géén strafbaar feit gepleegd op kinderopvang in Oosterbeek

Frida Noordzij
Tweehonderd bezorgde ouders kregen dinsdag van de politie te horen dat er geen strafbaar feit gepleegd is op een van de vier locaties van Koningskinderen Kinderopvang in Oosterbeek. Wel is een medewerker op non-actief gesteld, na klachten van grensoverschrijdend gedrag.
Foto: AdobeStock

Vorige week werden de ouders per brief op de hoogte gesteld dat de politie onderzoek doet naar een medewerker vanwege grensoverschrijdend gedrag. Het nieuws over de medewerker veroorzaakte veel onrust bij de ouders. De politie deed in oktober 2017 ook al onderzoek naar dezelfde medewerker. Dat leverde, net als nu, geen strafbare feiten op.

Reactie

Inhoudelijk mag de directie geen uitspraken doen over de zaak. Directeur Michliene Verduijn: ‘We zouden graag onze reactie willen geven, maar zolang het onderzoek nog loopt mogen we in het belang van het onderzoek geen uitspraken doen van de politie. Daar houden we ons aan. Zodra er meer duidelijk is, informeren we ouders uiteraard meteen.’ Ook is nog niet naar buiten gebracht op welke groep en op welke dag de incidenten hebben plaatsgevonden.

Boos

Koningskinderen Kinderopvang hield dinsdag een informatieavond voor ouders die hun kinderen naar de Oosterbeekse opvang brengen. De ouders waren boos dat de directie het incident van vorig jaar binnenskamers heeft gehouden. De medewerker had na het eerste onderzoek ontslagen moeten worden, vertelden ze. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.