Gastouderopvang krijgt eigen kwaliteitsinstrument

Eindelijk, zo lijkt het, is het de beurt aan de gastouderopvang om te professionaliseren. Nadat ze zijn meegenomen in het grote onderzoek naar de kwaliteit van kinderopvang, verschijnt binnenkort de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang. Wat kunnen gastouders met dit instrument?

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: AdobeStock

Mirjam Gevers Deynoot – Schaub is onderzoeker aan het Kohnstamm instituut en eerste auteur van de Kwaliteitsmonitor Gastouderopvang. Zij weet nog dat ze voor het eerst met gastouders over het instrument in gesprek ging. ‘Je hoort vaak over gastouderopvang als een onprofessionele sector waar weinig grip op is. Maar de gastouders die ik sprak – en dit waren natuurlijk ook de meest gemotiveerde gastouders – stonden te trappelen om te professionaliseren. Ik was daar best wel van onder de indruk.’

Serieuze speler

Voor Mirjam was het duidelijk dat er na de kwaliteitsinstrumenten voor de dagopvang en bso, ook een kwaliteitsmonitor

0
2544

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.