Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Forte Kinderopvang neemt preventiemaatregelen bij lage vaccinatiegraad

Forte Kinderopvang, met ruim 60 locaties in Noord-Holland, heeft aan ouders laten weten preventiemaatregelen te nemen wanneer de vaccinatiegraad op locaties onder de 95 procent zakt. Het weren van ongevaccineerde kinderen behoort tot één van de mogelijkheden.
AdobeStock

Op dit moment is de vaccinatiegraad op alle kinderdagverblijven van Forte Kinderopvang boven de 95 procent. Mede vanwege de vaccinatiediscussie, die al enkele jaren wordt gevoerd, heeft de kinderopvangorganisatie besloten haar vaccinatiebeleid opnieuw te communiceren naar ouders. ‘We kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn van ouders hoe wij in deze discussie staan en wat ons beleid is op de locaties’, vertelt directeur/bestuurder Esther Zijl.

RIVM

De ouders zijn door middel van een brief op de hoogte gebracht van het vaccinatiebeleid van Forte. Daarin geeft de organisatie aan de groepsvaccinatienorm van 95 procent van het RIVM te hanteren. Een percentage dat groepsimmuniteit voor alle kinderen tegen bepaalde ernstige infectieziekten geeft.

Monitoren

Zijl: ‘We monitoren de vaccinatiegraad op al onze locaties door ouders te vragen of hun kinderen deelnemen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Zolang de vaccinatiegraad op onze locaties boven de 95 procent zit, is het veilig en nemen we geen aanvullende maatregelen. Als we bang zijn dat die norm daalt, gaan we in overleg met de GGD en nemen we maatregelen die passend zijn. Dat zou het weigeren van ongevaccineerde kinderen kunnen zijn, maar ook andere maatregelen.’

Bij ziekte

Wanneer een kind vermoedelijk een besmettelijke infectieziekte uit het vaccinatieprogramma heeft, worden ouders van kinderen die (nog) niet gevaccineerd zijn en de GGD op de hoogte gebracht. Forte Kinderopvang wil, samen met de GGD, een informatieavond houden om ouders te aanvullend te informeren over het Rijksvaccinatieprogramma.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.