Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flyer over Gunning voor ouders Kinderopvang Humanitas

Flyer over Gunning voor ouders Kinderopvang Humanitas

Ouders met kinderen bij Kinderopvang Humanitas ontvingen deze week een flyer waarin de kinderopvangorganisatie de zes punten uit het rapport van de commissie Gunning uitlegt. Bij ieder punt wordt onderbouwd welke voorzorgsmaatregelen Kinderopvang Humanitas treft om zo min mogelijk aan het toeval over te laten.

Niets aan het toeval overlaten
Op deze manier wil de landelijke kinderopvangorganisatie een jaar na de Amsterdamse zedenzaak bij ouders de maatregelen van de commissie onder de aandacht brengen. De flyer draagt de titel “Leren van de Amsterdamse zedenzaak. Niets aan het toeval overlaten”. Bij het vierogen-principe legt de organisatie uit zich altijd aan de beroepskracht-kindratio te houden en regelmatig te werken met een opendeurenbeleid. De andere punten zijn “Signalen van seksueel misbruik moeten eerder worden opgemerkt”, “een beter opleidingsniveau van medewerkers”, “een striktere wervings- en selectieprocedure”, “beter bestuurlijk toezicht en handhaving van de gemeente” en tot slot “de veranderende rol van de kinderopvang: van opvang naar ontplooiing”.

Bekijk de complete folder hier >>

Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.