Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flexmoeders biedt baangarantie aan bijstandsvrouwen

Gastouderbureau Flexmoeders.nl biedt in samenwerking met Drieluik Projecten een traject voor uitkeringsgerechtigden in Lelystad aan. Kandidaten die de 1-jarige MBO-opleiding Helpende Zorg & Welzijn volgen, kunnen gegarandeerd aan de slag als gastouder in de gemeente. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Stijgende vraag
Wendeline van Luijk directeur van Flexmoeders.nl: ‘Er is nog steeds een stijgende vraag naar gastouders. Door de nieuwe regelgeving vallen er op dit moment veel gastouders af die bijvoorbeeld niet aan de taaleisen voldoen. We hebben ontdekt dat binnen de groep van uitkeringsgerechtigden, een grote groep zit van in potentie zeer geschikte gastouders. Het enthousiasme is er, ze hebben alleen een opleiding en ondersteuning nodig om echt aan de slag te kunnen. Dit initiatief biedt de kandidaten weer perspectief, de gemeenten zien het aantal uitkeringsgerechtigden dalen en mede door deze nieuwe instroom kan aan de continu stijgende vraag naar gastouders worden voldaan. ‘

Meer gemeenten
Het project wordt nu eerst alleen in Lelystad uitgerold. Flexmoeders.nl is nog met dertien andere gemeenten in gesprek om een soortgelijke instroom in de gastouderopvang mogelijk te maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.