Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Extern toezicht op Amsterdamse GGD-controles

Extern toezicht op Amsterdamse GGD-controles

Een motie van het CDA waarin wordt gepleit voor extern toezicht op de controles van de GGD op kinderdagverblijven werd unaniem aangenomen door de Amsterdamse raad. Door aanvullende eisen te stellen aan kinderopvangorganisaties die verdergaan dan de wettelijke eisen, hoopt Amsterdam de kwaliteit van de kinderopvang te waarborgen.

Meer betrokkenheid ouders
Onder meer de opleiding voor de leiders in kinderdagverblijven moet in orde zijn. Ook moeten ouders beter bij de kinderopvang worden betrokken, aldus het visiestuk. De gemeente is al langer bezig de kwaliteit in de kinderopvang in de hoofdstad te verbeteren naar aanleiding van aanbevelingen van de commissie-Gunning. Die onderzocht hoe het mogelijk was dat Robert M. kinderen kon misbruiken op crèches waar hij werkte en hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.De gemeente Amsterdam maakt in de begroting van 2012 ook geld vrij voor de uitvoering van de aanbevelingen van de commissie-Gunning.

Bron: ANP
Foto: ANP Photo

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.