Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro schrapt 400 banen

Estro, de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland, ziet zich genoodzaakt 400 voltijdbanen te schrappen. Werknemers zijn geïnformeerd over het collectieve ontslag dat aan het einde van het jaar in zal gaan. Estro geeft aan de ingreep uiterst pijnlijk te vinden, maar ook onvermijdelijk.
Estro schrapt 400 banen
Foto: ANP Photo

De sterk veranderende brancheomstandigheden zijn de oorzaak van het massale ontslag. De vraag naar kinderopvang is naar verwachting eind 2013 met ongeveer dertig procent afgenomen in vergelijking met begin 2012.

Urenreductie

Waar Estro de vraaguitval eerst probeerde te compenseren met reductie van flexibele contracten en vrijwillige urenreductie, ziet de organisatie dat deze maatregelen niet langer meer volstaan. Per locatie is bekeken wat de vraag en aanbod is en hoe met minder mensen toch kwalitatief hoogstaande kinderopvang kan worden gegarandeerd. In totaal worden er 400 van de 3300 FTE’s (voltijdfuncties) geschrapt.

Sociaal plan

Estro is de overkoepelende organisatie van onder andere Catalpa Kinderopvang, uk, Kinderopvang Compagnie, B4KIDS en ELAN Kinderopvang. Voor de werknemers van wie afscheid moet worden genomen, wordt in overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld. Estro vindt het van groot belang dat de ‘vertrouwde gezichten’ voor ouders en kinderen op de kinderopvanglocaties zo veel mogelijk behouden blijven.

Kwaliteit

Estro benadrukt in haar persbericht dat de investeringen op kwaliteit en veiligheid de komende jaren onverminderd doorgaan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.