Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Estro Groep in gesprek met banken over vraaguitval

Estro

Estro Groep (voorheen Catalpa) is in overleg met banken om hen te informeren over de teruglopende inkomsten door vraaguitval. Misschien moeten eerder gemaakte leningsvoorwaarden worden aangepast. Estro Groep is in handen van de Amerikaanse investeerder Providence Equity Partners.

Gezond ondernemerschap
‘Het is niet meer dan gezond ondernemerschap om onze kredietverstrekkers te informeren over de nieuwe situatie in de kinderopvang’ vertelt een woordvoerder van de grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. ‘De gesprekken zijn op ons initiatief in gang gezet. De afspraken zijn gebaseerd op de situatie in 2010 toen er nog sprake was van groei. Die situatie is inmiddels veranderd. Het leek ons niet meer dan logisch om te kijken of de afspraken van toen nog steeds na te komen zijn in 2012.’

Kwaliteit kinderopvang
Het Financieele Dagblad (FD) meldt dat de partijen uiterlijk 29 maart tot overeenstemming moeten komen. In 2010 maakte het toenmalige Catalpa nog 49 miljoen euro winst. Door overheidsbezuinigingen zullen de bedrijfsresultaten dit jaar waarschijnlijk niet stijgen. De Estro Groep kan dan niet meer voldoen aan de afspraken met de bank. Estro heeft de Brancheorganisatie beloofd dat er geen ingrepen op de kwaliteit zullen plaatsvinden. Dit bevestigt voorzitter van de brancheorganisatie Marielle Rompa. Donderdag komt de brancheorganisatie met cijfers naar buiten die aantonen hoe hoog de vraaguitval onder de leden is.

Lees meer in het Dossier Bezuinigingen >>

Bron: Financieele Dagblad / Z24/ BNR
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.