Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Er blijkt meer mis bij Utrechts kinderdagverblijf

Marianne Velsink
Het Utrechtse kinderdagverblijf dat in opspraak raakte vanwege een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje, blijkt meer overtredingen te hebben gemaakt. Ouders van het kinderdagverblijf zijn over de misstanden geïnformeerd tijdens een speciaal ingelaste avond. De gemeente eist snelle verbetering, anders moet het kinderdagverblijf dicht.
ANP

Dit is te lezen in een artikel in het Algemeen Dagblad. Het kinderdagverblijf kwam een kleine twee maanden geleden negatief in het nieuws nadat een medewerker anoniem melding had gedaan van een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje. Daarbij zou een pm’er slagroom hebben afgelikt van het lichaam van een andere pm’er. De inspectie sloeg hierop aan omdat het plaatsvond op het moment dat er ook kinderen in het pand werden opgevangen. Zij kregen niets van het incident mee, want het vond achter gesloten deuren plaats, toch vond de inspectie dat dit gedrag niet door de beugel kon.

Gesloten managementcultuur

Dit incident blijkt het topje van de ijsberg. De inspectie constateerde veel meer overtredingen en schreef een zeer kritisch inspectierapport. Allereerst troffen ze op het Utrechtse kinderdagverblijf een gesloten managementcultuur aan. Zo mochten medewerkers geen melding doen van een vermoeden van kindermishandeling. Ook bleken de groepen te groot. Er werden te veel kinderen opgevangen op de locatie. Dit is te lezen in een eerder inspectierapport.

Stress bij baby’s

De inspectie maakt zich zorgen over de veiligheid van kinderen op het kinderdagverblijf. Baby’s zouden signalen van stress vertonen, zoals overmatig huilen en spugen. Kinderen zouden gedwongen worden om te eten. Zo is geconstateerd dat kinderen die niet willen eten, het eten in hun mond gepropt krijgen terwijl de pm’er hun kin vasthoudt.


Onlangs kondigde directeur Hanny Reuser haar vertrek aan. De commotie in de media rondom het ‘striptease-incident’ op het kinderdagverblijf heeft de gezondheidsklachten die Reuser al had dusdanig verslecht, dat ze niet meer kan werken. Lees meer


 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.